Ha valamiért a paleo diétát lehet szeretni, akkor az egyik ok az, hogy nagyon kreatívan tudnak sütiket készíteni. Én nem paleozom, de rengeteg jó ötletet találtam már ezeken az oldalakon és csoportokban. Tegnap olvastam például a Kreatív Paleo oldal alábbi receptjét:
Piskótatekercs tojásból, liszt nélkül? Több se kellett nekem, hogy azt mondjam: ezt elkészítem! 
Így lett az eredmény egy már nem teljesen paleo, isteni finom zserbótekercs. 
Piskóta hozzávalók:
4 egész tojás
50 g édesítő
40 g darált dió
Előmelegítettem a sütőt, majd a 4 tojásból megcsináltam a piskótát: a tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat habosra kevertem 5 dkg édesítővel és egy kávéskanál vanília aromával, ehhez hozzáadtam 4 dkg darált diót. A fehérjéket kemény habbá vertem és a tojásos-diós keverékhez forgattam. Az így elkészült tésztát egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe vékonyan kiterítettem és kb. 20 perc alatt megsütöttem. Kb. 180 fokon kezdtem sütni, aztán 10 perc után mérsékeltem a hőmérsékletet – bár az én sütőm szerintem a tűzforrótól eltérő fokozatot nem ismer 😀
A töltelék: diókrém
75 g darált dió
20 g vaníliás fehérje
150 ml folyadék (nálam 50ml tej+víz)
fél csipet só
Amíg a piskóta sült, kis lángon krémessé főztem a tejben a diót és a vaníliás fehérjét, és pici só is ment bele, hogy kihozza az ízét. 
A kész, még meleg tésztát a sütőből kivéve egy nedves konyharuhára átfordítottam és óvatosan levettem róla a sütőpapírt, így a sütőpapíros része (az alja) lett a tekercs közepe.
Először megkentem cukormentes baracklekvárral az egészet, majd erre jött a diókrém (pont annyi lett, hogy egyenletesen befedte). A konyharuha segítségével feltekertem és átraktam egy tepsire, betettem a hűtőbe hűlni. Miután kihűlt, csokimázzal (kb. 1,5 evőkanál kakaópor + porXukor + kókuszolaj elkeverve) lekentem és visszatettem a hűtőbe dermedni.
Minimális szénhidrát, maximális élvezet 😉

Az eredeti bejegyzés életmód blogom facebook oldalán jelent meg


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder