Akkorát edzettem, hogy arra szavak sincsenek 😀 Már edzés közben izomlázam volt :)))
Bloggerként, az edzés utáni rutinom az alábbi kérdések körül forog, variálódik:

  • Előbb megírjam a beszámolót vagy egyek?
  • Előbb egyek vagy fürödjek?
  • Előbb fürödjek vagy megírjam a beszámolót?
  • Előbb egyek, aztán fürödjek, aztán aludjak és csak másnap írjam meg az élményeimet?
Őrület. 🙂
Szóval, ma akkora b….tást rendeztem edzés címén, hogy holnap szerintem egy tollat se fogok tudni felemelni 😀 Már most is nehézséget okoz a billentyűzet nyomogatása is.
Az egész persze úgy kezdődött, hogy kb. fél órával azelőtt, hogy elindultam volna edzeni, még azon vaciláltam, hogy aludjak-e inkább helyette. Aztán kaptam egy kis biztatást, meg eszembe jutott, hogy ma sumo deadlift day van, végre felvehetem az új térdzoknim 🙂 Sikerült egy “”őrületesen szexis”” láb-selfie-t is csinálni, hogy lássa mindenki (koszos a tükör, tudom… 🙂
HFSW:
  • Guggolás 55 kg
  • Fekvőtámaszok +7,5kg
  • Deadlift 65 kg
  • Húzódzkodások.
A guggolások nagyon jól mentek, pörgettem az edzés elejét a fekvőkkel párban. Végre ért egy kis sikerélmény guggolásban, már hiányzott. Hajlamos vagyok benne elveszteni az önbizalmam időről időre, de most megjött megint.
Aztán a deadliftnél lassult a tempó, több pihenő kellett egy picivel, de jól ment ez is. A húzódzkodásokhoz viszont már alapból izomlázam volt, szóval azokból egyet-egyet csináltam csak a sorozatok között.
Erőgyakorlat: SUMO DEADLIFT
60 kg-val kezdtem, de az könnyen ment, szóval felpakoltam 62,5 kg-ra. A cluster-eket pedig 67,5 kg-val (+2 kiló a szorítók súlya :P) csináltam, és volt benne munka a javából. Nem okozott hihetetlen nagy nehézséget, de oda kellett tenni magam testben és fejben is és ez eszméletlen jó volt. 3 clustert nyomtam végig, és két cluster között nagyjából 5 perc szünetet kellett tartsak. Az egyik alkalommal azon méláztam, hogy miért is nem ettem ma többet? Holnap pótolok meg szerdán is, mert ehhez a héthez bizony kell az energia.
Levezető gyakorlatként 2×16 kg-val csináltam hátrafelé kitöréseket és rocky negatívok helyett L üléseket. Utóbbiakban szintén értek sikerélmények, mert az előző ciklushoz képest, ahol kb. 15-20 mp-ig tudtam max rendesen kitartani őket, most pedig már mentek a 30 mp-ek! Nem könnyen, de nagyon nagy nehézségek nélkül, viszonylag simán. Szóval erősödtem megint yeah 🙂
Ami a bosszantó, hogy edzés végére már elfogyott a fogáserőm és a kitöréseknél, főleg a bal kezemben, már nem bírtam rendesen tartani a súlyzót.. De ez sem akadályozott meg abban, hogy végigcsináljak minden kitűzött feladatot.
Szóval, bár aggódtam, hogy milyen lesz a mai edzés, mert fáradt voltam, összességében azt kell, hogy mondjam: KURVAJÓ volt 🙂 Most viszont nagyon nagyon kell egy rendes pihenő és egy ALVÁS, hogy a befektetett munkának eredménye is legyen!

2 hozzászólás

Fényhajú · 2014-05-06 - 06:38

Nagyon dög a zoknid,lehet nekem is kellene,mert lassan jön a szoknya szezon,és úgy néz ki a làbam,mint akit folyamatosan vernek:)

Mennyi idő alatt jutottàl el a sumo deadliftben 50 kilótól a mostani maxodig?

    Manóka :) · 2014-05-06 - 07:04

    Köszi, elég cuki 😀 Bár valami súlyemelős/crossfites párnázott zokni biztos többet segítene, mert még így a nadrággal együtt is csak esztétikai élményt nyújtott mint megóvott volna attól, hogy úgy ébredjek, mint akit összevertek 😀 Inkább felvállalom a harci sérüléseimet az lesz 😀 Meg kipróbálok egy krémet még.

    A sumo deadlift új elem nálam, most csináltam 3. alkalommal 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder