Kukoricás tonhal burger

Imádom a házi burgerek minden fajtáját, ezt a receptet a BBC Good Food oldalán találtam, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni! Kicsit módosítottam azért rajta a költségvetésünkhöz és az itthon lévő alapanyagokhoz igazítva. kukoricás tonhal burger Kukoricás tonhal burger 2 személyre, 4 bucihoz 😉 Kukoricás tonhalpogácsák: 6 evőkanál (kb. fél konzerv) kukorica1 konzerv tonhal (olajos)Fél tubus tejszínes sajtkrém (vagy reszelt sajt)Fél fej lilahagyma1 tojászsemlemorzsasó, bors, petrezselyem Burgerhez:4 zsemle/buci sajt salátalevelekparadicsomos salsa: 1 paradicsom, fél fej Bővebben……

Szerző: Anna | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Roston sült mézes-mustáros csirkemell

Ezúttal kép nélkül álljon itt egy recept, amit hétvégén ettünk. Szószos mézes-mustáros csirkéről már írtam a blogon, ezúttal viszont pácként került a csirkemellre. Mézes-mustáros csirkemell 2 főre Hozzávalók: egy egész csirkemell méz mustár só bors Készítsük elő a pácot: egy evőkanál mézet keverjünk össze nagyjából 1,5 evőkanál mustárral. A csirkemellet, ha kell vágjuk nagyobb szeletekre (a vastagabb jobb) sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be a páccal. Egy kevés olajat hevítsünk fel serpenyőben, majd amikor már jó Bővebben……

Szerző: Anna | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Közel-keleti kalandozások: hummusz, sült oldalas és naan kenyér

A szombati ebédünk valóban fúziósra sikeredett. Hummusz, sertéshús és naan kenyér. Ez legalább 3 különböző földrajzi-kulturális tradíciót képvisel, ami külön élmény, ráadásul gyorsan elkészült és nagyon finom is. Nem tudom ki hogy van vele, én rajongok a kézzel ehető ételekért, olyan ‘ösztönösség’ érzése van evés közben az embernek …azt a szót direkt nem akarom leírni, hogy ‘szexi’, mert nem ezt a részét akarom hangsúlyozni a dolognak, hanem egyfajta jóleső érzést, ahogy fogjuk az omlósra sült, Bővebben……

Szerző: Anna | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Joghurtos padlizsán medvehagymával

Gyanítom se szeri se száma a medvehagymás posztoknak, és így van ez jól, mert VÉGRE! eljött a medvehagyma szezonja, azaz itt a tavasz! Átállítottuk az órát, személy szerint elég szenvedősre is sikerült a hétfő reggelem emiatt, hiszen hiába mutatott 6-ot a “vekker”, az még csak 5 volt valójában! Ez a része nem olyan pozitív, meg hát megint sötétebb is van reggel, amit én nem szeretek annyira, az viszont, hogy munkából hazafelé még fél 7-kor is Bővebben……

Szerző: Anna | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Tonhal fasírt paradicsomos mártogatóval

Tegnapi gyors vacsorának (tévénézés mellé hihi:) ) tonhalfasírtot készítettem paradicsomszósszal. Elkészítési idő: 25 perc. A paradicsom szószhoz a DM-ben kapható Alnatura bio darabolt paradicsom konzervet használtam, mindenkinek csak ajánlani tudom, az eredmény önmagáért beszélt!Először is a paradicsomszószt kezdtem elkészíteni: a konzerv tartalmát egy lábosba öntöttem és kis-közepes lángon melegíteni kezdtem. Ízesítettem sóval, cukorral, borssal és frissen tépett bazsalikom levelekkel. Amíg a fasírtot megcsináltam, szépen be is sűrűsödött, így egyéb sűrítőanyagot nem igényelt, közben néhányszor megkevergettem/kóstolgattam.A Bővebben……

Szerző: Anna | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Spenótos-juhtúrós gnocchi

Mindig meglepődök azon, hogy “csupán” fél kg spenót MENNYIRE soknak néz ki 😀 Aztán persze ha főzünk vele, egész kicsire esik össze a hatalmas adag. A Bosnyák téri piacon vettem spenótot szombaton, a hét folyamán fokozatosan fogyasztjuk el.Tegnap spenótos-juhtúrós gnocchi készült itthon, eredetileg 2 személyre, gyakorlatilag kb. 4-6 személyes lett……. 😀 úgyhogy 2 napig ezt fogjuk enni, élvezettel! mert olyan finom lett 🙂 A gnoccihoz: krumpli, 1 tojás, liszt6 szem krumplit héjában megfőztem, majd hagytam Bővebben……

Szerző: Anna | Közzétéve: , telt el a közzététel óta