Életmódváltástól az életváltásig

27 éves koromban, 2012-ben megérett bennem az elhatározás, hogy a korábbi lusta és egészségtelen életmódomnak véget vetek, elindulok végre a változás útján és lefogyok. Ezzel párhuzamosan kezdtem írni ezt a blogot, ahol követtem az életmódváltásom teljes folyamatát. Ahogy telt-múlt az idő, rájöttem, hogy sokkal többről szól ez az egész, mint csupán a fölös kilóktól való megszabadulás és izomépítés. Kemény önismereti munka volt ez és a blogom is ezt tükrözte. Az életmódváltásom eredménye: nem csak lefogytam, de ami ennél sokkal több, hogy testben és lélekben is megerősödtem. A legnagyobb fordulatot a 2014-es év hozta, amikor gyakorlatilag új életet kezdtem. Abban az évben elváltam, lakóhelyet, majd munkahelyet is váltottam, és teljesen új, de most már biztos önismereti alapokon új párkapcsolatot is kezdtem. Kapcsolatunkból igen rövid idő leforgása alatt 3 gyerekünk született: 2016-ban a kisfiunk, 2017-ben pedig az ikerlányaink.

Nemes-Nagy Anna, coach

Háromszoros anya lettem 2 év alatt 🙂

3 évvel az életmódváltásom után végre rájöttem, hogy ki vagyok én valójában és milyen életet szeretnék élni. Ebben az erőedzések (kezdetben konditermi edzés, később erőemelés) és a folyamatos magamra való odafigyelés és az önreflexió, amit a blog jelentett (összességében pedig a tudatos életvitel), voltak a legfontosabb segítőim.

3 év folyamatos munka és apró lépések sorozata ahhoz vezetett, hogy kitörtem a saját magam teremtette rabságból, végre először az életben igazán a saját szempontjaimat helyeztem előtérbe másokéval szemben, és felvállaltam mindazt, ami én vagyok és ami lenni szeretnék. Egy cselekedni képes, élettel teli és boldog ember. A fordulattal egyetemben egy dolgot éreztem teljesen biztosan: VÉGRE ÉLEK. Végre igazán élem az életet annak minden boldogságával, nehézségével, küzdelmével együtt. Azokért a célokért, amik számomra fontosak. Olyan emberrel az oldalamon, akivel tökéletesen kiegészítjük egymást, és akit mióta ismerek, hiszek a gondolatolvasásban is 🙂

2014-ben azzal, hogy képes voltam kiállni magamért, egyúttal kockára téve minden korábbi ideámat és vágyamat és ténylegesen elengedve mindazt, amit addig megteremtettem (mert korábban azt hittem, majd ezek segítenek megvalósítani őket), végül mindent megkaptam, amire valaha is vágytam. Sőt, sokkal de sokkal többet is. Végre boldog ember vagyok!

Persze, a sztori itt nem ért véget: számos próbatételt állított elém az élet (vagy állítottam magam elé én). Nem véletlenül: ekkorra már elég erősnek mondhattam magam, hogy meg is küzdjek vele, bármi is jön. 2015 elején Hashimoto autoimmun pajzsmirigy gyulladást diagnosztizáltak nálam, ami mint kiderült számomra, habár gyógyíthatatlan, de jól kordában tartható állapot. Büszkén mondhatom, hogy bár emiatt volt egy komoly mélypontom 2015 tavaszán, a korábbi tapasztalataimból építkezve sikeresen megküzdöttem a betegségtudattal és mára ismét egészséges, kiegyensúlyozott és boldog embernek mondhatom magam. Én irányítom az életem.

Ezért 2015-ben tovább dolgoztam: coach iskolát végeztem, hogy saját utamból tanulva, okleveles coach-ként másoknak is segíthessek akár kisebb, akár nagyobb változások véghez vitelében. Saját utam mutatta meg számomra: a boldog élet nem csupán vágyálom, hanem elérhető és általunk megteremthető, valós cél.

Ezért szeretnék segíteni nektek.