Bikini testet akarsz? Legyen! Elmondom, hogyan csináld!

Avagy: bikini test mindenáron? A cél a fontos vagy inkább az oda vezető út?

Íme az én tapasztalatom, véleményem, hozzáállásom ehhez a kérdéshez.

Figyelem: VALÓDI testpozitív tartalom!

A múltkori poszt kérdése az volt, hogy “te hogyan készülsz a nyárra?

Írtam (és a kapcsolódó videóban beszéltem is) arról, hogy én hogyan készülök, és szót ejtettem arról is, hogy remélem ti SEM úgy készültök, hogy görcsösen dolgoztok azon, hogy “bikini testetek” legyen, illetve reméltem, hogy nem féltek attól, hogy esetleg nincs bikini body-tok, mert hogy bikini teste mindenkinek van, aki a testére felvesz egy bikinit.

Bikini testet akarok!

Apropó: mi is a legnagyobb baj ezzel a kifejezéssel? Nem ragozom: pont a neve a legnagyobb baj.

Azzal, hogy kiválasztottunk egy ruhadarabot, amit aztán hozzárendelünk egy bizonyos ideálnak megfelelő testalkathoz, ki akarjuk zárni azt, hogy ezt a ruhadarabot más testalkattal rendező ember is felvegye. Vagy a fiúknál van fürdőnadrág popó esetleg “short vádli”? Vajon miért csak a nőket korlátozzuk így…?

Pedig egy bikini csak azt a célt szolgálja, hogy a másodlagos nemi jellegeid elfedésével el tudjál menni egy strandra vagy uszodába vagy csak napozni a kánikulában.

Én például életemben nem találtam még olyan egyrészes fürdőruhát, ami kényelmes lett volna az én testalkatomhoz.

Szóval …miért is ne vehetne fel akárki bikinit?

De te mindenáron bikini testet akarsz.

Oké! Legyen!

Akarhatsz-e bikini body-t, avagy egy vonzó, vékony, kisportolt testet a nyárra?

Én azt gondolom, hogy IGEN, persze, naná!

A kérdésem hozzád az, hogy vagy-e elég tudatos ebben a folyamatban, amíg eléred (vagy nem)?

Vonzó testet szeretnél és ezzel a vágyaddal alapvetően nincs is gond.

De tisztában vagy-e azzal, hogy a bikini testhez 4 dolog kell: testedzés, diéta, idő és genetika. Az utolsót sokan elfelejtik: pedig nem mindenki alkalmas arra, hogy ezt a fajta testet elérje, és ez nem az egyén hibája.

Tovább folytatom: feltetted magadnak az alábbi kérdéseket?

  • Tudod milyen mellékhatásai lehetnek az alacsony testzsírszázaléknak és a folyamatos diétának? > menstruáció elmaradása, hormonális egyensúlytalanságok, pajzsmirigy működés változása – csak néhány a sok közül.
  • Tudod, hogy milyen mellékhatásai lehetnek a túledzésnek? > növekvő stressz, fáradtság, alvásproblémák, hangulatingadozások – csak néhány a sok közül.
  • Tudod, hogy mennyi idő elérni a vágyott testalkatot? > tisztában vagy azzal, hogy ha június 1-jén állsz neki, hogy bikini kompatibilis tested legyen, akkor az június 30-ra nem biztos, hogy sikerülni fog? Jó eséllyel nem fog.

Szóval hogy ismered-e a testedet annyira, hogy felmérd, hogy ha változtatni szeretnél rajta edzéssel, diétával, akkor annak mi az átfutási ideje?

Fel tudod-e ismerni azokat a pontokat, amikor a tested jelzi, hogy esetleg a diéta és az edzés is sok neki? Le tudsz állni mielőtt nagyobb károkat okoznál magadban?

Azt gondolom, hogy a bikini body tök jó dolog, de nem feltétlen idén nyárra.

Rohadt sokan akarnak bikini body-t. De az emberek többségének valójában fogalma sincs arról, hogy milyen áldozatokkal jár megteremteni azt ÉS fenntartani. Meg, hogy eleve, az emberek többsége számára a bikini body az nem egy fenntartható állapot! Ha az lenne, már mindenkinek bikini testben rohangálna, de hát a valóság nem ez. Az a fajta test, amit a fürdőruhád mellé elképzelsz magadnak sokkal nagyobb munka, áldozathozatal, napi szintű döntésekben, mint amennyit az emberek rá szoktak áldozni (és aztán feladni). A bikini test elérése és pláne a fenntartása, nem az átlagember átlag hétköznapjaihoz van szabva.

Vagy hogy nem is mindenki alkalmas arra, hogy elérje a bikini testet.

De nem is kell.

A kérdéseimet folytatva:

  • Fel vagy-e készülve arra, ha nem sikerül elérni a bikini body-t vagy fogalmazzunk egyszerűen: ha nem sikerül lefogyni a nyaralásig, hogy akkor hogy fogsz hozzáállni a strandra menetelhez? Nekiállsz hisztizni, vagy azt mondod, hogy attól  te még jól fogod tudni magad érezni szégyenérzet nélkül?
  • Szeretni fogod-e magad akkor is, ha nem sikerül elérni ezt a célt?
  • Meg tudod pontosan fogalmazni, hogy miért is vágysz arra, hogy egy bizonyos testalkatod legyen?

Ezek olyan fontos kérdéesek, amiket nem szoktunk feltenni, amikor nekiállunk fogyókúrázni.

Azért beszélek erről, mert a saját életutamban is számtalan sikertelen kísérletem volt arra korábban, hogy lefogyjak, és amikor nem sikerült, én mindig másokat hibáztattam és nem tanultam az egészből semmit.

A szexi, karcsú test felépítése lehet cél, de én sokkal inkább abban hiszek, hogy a folyamatot kell jól megélni és sokkal többet fogsz általa kapni, mint egy ideáknak megfelelő testalkat. Illetve akkor is jól fogod magad érezni, ha a folyamat közepén rájössz, hogy ez a testzsírszázalék nem fog összejönni neked most és hogy ezzel semmi baj nincsen, ha amúgy a testzsírszázalékod a normál tartomány környékén van.

Ha már bikini testet akarsz, próbáld az egészet egy fenntarthatóbb köntösbe csomagolni és vedd ki a “nyár” szót ebből az összefüggésből. Dolgozz a bikinitestért, de ne a nyár kedvéért!

Tedd életmóddá a sportot, a súlyzós edzést, és az étkezésre való odafigyelést és meg fogod kapni azt a testalkatot, amire vágysz! Ha nem most nyárra, akkor majd őszre vagy télre! Akkor talán késő lesz? Nem hiszem!

Igen, én is ki akarom magam pattintani! Egyszerűen azért, mert szeretem az izmaim látványát magamon, meg úgy egyáltalán. De én a lusta úton megyek… heti három edzéssel… 🙂 Mert úgy vagyok vele, hogy ha az edzéseimben időről időre egyre jobban teljesítek, akkor hosszú távon az egész testem sportos kinézetet fog felvenni.

Nem azért, hogy megfeleljek egy ideának vagy másoknak. Hanem egyrészt azért, mert szeretném látni a testemnek (az ezer másik közül) ezt a fajta szépségét is. De ha nem jön össze, attól én még szép vagyok, és ez nagyon fontos. Ha az izmok látványa által teremtett szépség nem jön létre valakinek a testéből, attól még lehet szép. A testünk ezerféle módon gyönyörű, nem csak akkor és azért, ha zsírtalan és izmos.

Másrészt, ha folytatom ezt az életmódot, akkor azt fogom látni, ha a tükörbe nézek, hogy hű vagyok önmagamhoz. Hogy azt az életet élem, amilyen ember vagyok és ez teszi magamat a saját szememben is hitelessé.

Az az igazság, hogy nekünk, átlagembereknek, kurvára nincs szükségünk a boldog élethez bikini body-ra.

Ha már a rendszeres testedzést meg tudod élni egy magasabb fokú tudatossággal, akkor többet teszel a boldogságodért, az egészségedért és a lelki egyensúlyodért, mint az emberek 90%-a, ezt bátran állítom!

Szóval ha a bikini test az egészségünkre való odafigyelés, a rendszeres sportolás és változatos étkezés szinonimája, akkor hajrá, bikini testre fel!

Életre edzelek!

Életre edzelek! Dolgozz velem a változásért!

Segítek, hogy magadon tudd tartani a fókuszt. – Jelentkezz: anna@nemesnagyanna.hu bővebb infókat itt találsz.