Biztos ti is találkoztatok már olyan fotóval a neten, ami arról szólt, hogy a “social media” világa mennyire “fake” és hogy az instán fitt lányok a valóságban azért nem úgy néznek ki.. Hogy mennyire sok múlik a pózon, a fényeken, meg hogy feszítesz-e, stb.
Nagyon jó a szándék és a cél és maximálisan támogatom.
Mutasd meg az igazi tested!

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy érdemes egy lépéssel tovább menni.

Mert ezeken az összehasonlító fotókon azért végeredményben olyan lányok vannak, akik alapvetően hozzák az ideális, ideálishoz közeli alakot. És ilyen szinten ez szerintem sokakat megnyugtat. Hogy lám lám, neki is van hasa, de attól még fitt és edz és alapvetően vékony. Nem segítjük ezzel a másfajta testek látványának elfogadását.
Hiszen pl. a kövér test látványa akkor elfogadható csak, ha épp edzés közben látjuk, egyébként meg nem szeretjük… Nem igaz?
Én azt gondolom, hogy nem kell, hogy a tested bármilyen szinten is “insta kompatibilis” legyen ahhoz, hogy megmutasd, ha épp meg akarod magad mutatni vagy csak gond nélkül létezni benne.

Nem kell a kevésbé tetsző fotókat egy “instás” mellé odatenni, hogy megmutathasd a valóságot.

Nem kell “before” címkét ragasztani arra a fényképre, amin több a súlyod, csak azért, hogy ne kelljen szégyenkezned a tested miatt.

A túlsúly meg az alultápláltság nem igazán egészséges.
A különböző testek, a kövér test, a változó test, a szülés utáni test, az öregedő test cikizése óvodás szinten viszont rohadtul gáz.

Ha nem tetszik valami, akkor tovább kell pörgetni és önvizsgálatot tartani, hogy miért érzel így vagy úgy más testének látványával kapcsolatban.

Mert hogy az a test csak egy test.

Egyszerűen csak mutasd meg magad, ha azt szeretnéd!

Életre edzelek!

Kategória: Uncategorized