Ahogyan azt a Bemutatkozásomban is olvashatod, az elmúlt több mint 5 évben nagy változásokon mentem keresztül. Az életmódváltásom óta testben és lélekben egyaránt megújultam, de ami a legfontosabb: rátaláltam a saját hangomra, a saját utamra és most már aktív alakítója vagyok a saját életemnek.

Az elmúlt évek önismereti munkája (aminek az alapját a rendszeres sport és az étkezésemre való odafigyelés által teremtettem meg) ráébresztett, hogy az életmódváltásomat megelőzően nem csupán a testsúlyom volt a problémám, hanem leginkább az önbizalomhiányom, saját magam folyamatos háttérbe szorítása, a saját véleményem elnyomása és az “elég jó”-val való megelégedés.

Világ életemben igyekeztem a jó dolgokat meglátni az életben és pozitívan álltam hozzá mindenhez, de nem vettem tudomást arról, hogy az életemet a saját magam által állított korlátok között éltem és megelégedtem valamivel, amiről azt hittem, hogy én csak annyit érdemlek és nem többet. A külvilág ebből a bennem feszülő ellentmondásból nem érzékelt semmit, mert a valódi boldogtalanságomat soha nem mertem felvállalni. Gyakorlatilag félelemben éltem. Féltem nemet mondani, féltem a magánytól, féltem a változásoktól, féltem mások véleményétől.

Aztán ez egyik napról a másikra megváltozott. Eljött az életemben az a pont, amikor zsigerileg azt éreztem, hogy ez így nem mehet tovább, változtatnom kell. Meg is tettem. Gyakorlatilag mindent megváltoztattam, ami az addigi életemet alakította. Leginkább azokat a folyamatokat, amik bennem ördögi körként munkálkodtak. Megtörtem a korábbi működéseimet, mert végre azt tudtam mondani, hogy ennyi és nem tovább. Nemet mondtam: elsősorban magamnak és annak, hogy hagyjam magam félelemben élni és megelégedjek valamivel, ami látszólag szép és jó, de valójában nem tett boldoggá. Túl sok energiát fordítottam olyan dolgokra, amikből én meríteni már nem tudtam. Gyakorlatilag kiégtem.

Ezzel a felismeréssel viszont megteremtettem a lehetőséget a változásra és úgy álltam hozzá: bármi is történik, képes vagyok vele szembenézni és előre menni. Rájöttem, hogy mi az, ami számomra igazán fontos. Az elmúlt években rátaláltam mindazokra a módszerekre és elvekre, amik segítettek abban, hogy egyensúlyt teremtsek az életemben. Megtanultam hatékonyan kezelni a stresszt, felvállalni és kifejezni a saját igényeimet és őszinte szívből döntéseket hozni. Mióta szembenéztem a félelmeimmel és képes voltam változtatni, felszabadultam. Megteremtettem magamnak a lehetőséget arra, hogy csak azokat a dolgokat engedjem be az életembe, amik őszintén boldoggá tesznek. Az eredmény pedig nem is maradt el: ma már boldog ember vagyok, egy formálódó kis családban, egy csodálatos férfi társaként és jelenleg kismamaként.

Ahogy most élek, az különbözteti meg a korábbitól, hogy nincsen olyan része, amiben ne lennék 100%-ban őszinte magamhoz és amit ne tudnék felvállalni. Számomra ez a boldogságom alapja. Mert már nem az számít, hogy mások mit gondolnak, hanem elsősorban az, hogy én milyen életet akarok élni. Cselekedni képes, élettel teli, vidám és erős nő vagyok!

Azért lettem coach, mert az elmúlt évek alatt szemtanúja voltam, hogy hány ember van hasonló helyzetben, mint amilyenben én voltam korábban és rájöttem, hogy ez így nagyon nem jó.

Azért lettem coach, mert szeretnék adni és szeretnék segíteni másoknak. A coaching számomra hivatás, szenvedély. A coaching számomra az a munka, amire nem is tudom azt mondani, hogy munka. A coaching számomra a legjobb eszköz arra, hogy segítsek azoknak, akik hozzám fordulnak.

Coachként azt gondolom, hogy a világ akkor lesz jobb hely, ha a benne élő egyének rendben vannak önmagukkal.

Coachként azt is gondolom, hogy a világ akkor lesz jobb hely, ha a benne élő egyének megismerik a saját értékeiket, ha megtanulják felvállalni magukat, ha nem mások elvárásai szerint élnek, ha rendben vannak a fizikai mivoltukkal, ha képesek szembenézni a változásokkal és nem élnek félelemben.

Coachként pedig pontosan ehhez kaptam eszköztárat, hogy az embereket a kitűzött céljaikban és várt vagy vágyott változásokban segíteni tudjam. Mert én már a saját bőrömön megtapasztaltam a változtatás képességének minden előnyét.

Azért lettem coach, hogy segítsek abban, hogy

  • megismerd a saját értékeidet
  • megtanuld felvállalni magadat
  • megtanuld, hogy nem kell mások elvárásai szerint élned
  • megismerd és megszeresd a saját tested, fizikai mivoltod
  • megtanuld, hogy képes vagy szembenézni változásokkal és
  • felismerd, hogy nem kell semmiféle félelemben élned
  • felismerd, hogy aktív irányítója tudsz lenni az életednek
  • megtanuld, miként tudsz olyan életet élni, amilyet csak szeretnél

Nemes-Nagy Anna 

Írj nekem! anna@dontworryliftheavy.hu 

BŐVEBB INFÓ ITT: COACH NEKED

Coach neked, egészséges életmód, edzés, erő, önismeret, egyensúly

Nemes-Nagy Anna vagyok, balance coach.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder