Ma reggeli gyors kis költemény, mivel már MUSZÁJ volt csinálni valamit a szombaton vett eperrel és a rebarbarával. A kettő házasítása pedig mint tudjuk sikertörténet 🙂 Semmiféle lisztet nem akartam a morzsasütihez használni, hanem csak zabpehelyből képzeltem el, hogy egészségesebb legyen.
Epres-rebarbarás crumble zabpehelyből, 2 személyre
A morzsához:
- 3 evőkanál aprószemű zabpehely
- 1 evőkanál szeletelt mandula
- fél evőkanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál kókuszzsír
Az epres-rebarbarás töltelékhez:
- 20 dkg friss eper
- 3 közepes szál rebarbara
- édesítő ízlés szerint (nálam 1 teáskanál méz és 1 evőkanál xilit)
Kezdésnek előmelegítettem a sütőt.
Egy kisebb méretű serpenyőbe a kókuszzsíron pirítani kezdtem a zabpelyhet és a mandulát, igyekeztem folyamatosan keverni, kis lángon, kb. 10 perc alatt enyhe színt kapott. A végén belekevertem a kókuszreszeléket is.
Miközben pirult a zabpehely, egy edénybe kb. 2 evőkanál vízzel összepároltam az epret a kb. 3-4 centis szeletekre vágott rebarbarával és az édesítővel. A zabpehellyel párhuzamosan, kb. 10 perc alatt ez is kész lett, megpuhult a rebarbara és az eper is. Érdemes megkóstolni és édesíteni ha szükséges.
Két tűzálló kis kerámiaformába először kettéosztottam a gyümölcsös tölteléket, majd erre rászórtam a zabpelyhes-mandulás-kókuszos keveréket és betoltam őket a meleg sütőbe, ahol kb. 15-20 perc alatt készre (világos aranybarnára) sültek. Még langyos volt mikor megettem 🙂 így a legfinomabb.
1 hozzászólás
KZsolt · 2013-07-17 - 08:43
Tisztelt Szerkesztő!
A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.
Az együttműködését előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Kovács Zsolt, Projektvezető
iNNOField Kft