Hozzávalók:
1 fej karfiol (nettó 60 deka nálam)
A bundához:
60 g zabpehely finomra őrölve
1 tojás
kb. 2 dl víz
1 evőkanál kókuszzsír
fűszerek: só, bors, pirospaprika, fokhagyma
A zabpelyhet késes aprítóban vagy kávédarálóban szoktam megőrölni. Ehhez adtam hozzá 1 tojást és fűszereket: só, bors, pirospaprika, szárított fokhagyma. Alaposan kikevertem és hideg vízzel felöntöttem, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Félreraktam.
A karfiolt rózsáira szedtem és lobogó forró, sós vízben kb. 5 perc alatt előfőztem, majd kiszedtem és hűlni hagytam.
A sütőt előmelegítettem kb. 200°-ra.
Ez idő alatt a zabpehely megszívta magát vízzel, szóval még hígítottam a tésztán, hogy jobban folyjon.
A karfiolrózsákat sóztam, egyenként a tésztába mártogattam őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és előmelegített 200°-os sütőben aranybarnára sütöttem.
0 hozzászólás