Több beszélgetésemben (coaching során és ismerősökkel) is felmerült mostanában egy közös kérdés, illetve téma:

Mi van, ha nem sikerül?

Sokan jöttök hozzám coachingra azért, mert szeretnétek változást az életetekben. A coaching ugye erről is szól alapvetően.

Többen érzitek úgy, hogy amitek most van (munka, magánélet, hobbik) az persze mind szép és jó, és igazából “nincs is okotok panaszra”, “más már ennyivel is elégedett lenne”, ti viszont azt érzitek, hogy ez nem elég: több van bennetek.

Adni szeretnétek a világnak, nyomot hagyni, segíteni.

Mert érzitek magatokban a potenciált: az elmúlt években tanultatok, gyakoroltatok, készültetek, tapasztaltatok és úgy érzitek, készen álltok arra, hogy ezt megosszátok másokkal és elkezdjetek valami komolyabbat építeni (edzős csoportoktól kezdve, közösségeken át az önálló vállalkozásig akár).

Amikor beszélgetünk, akkor viszont felteszitek a kérdést:

Mi van, ha nem sikerül?

Ezt a kérdést pedig már annyiszor feltettétek magatoknak, hogy azt is mondhatjuk: ahelyett, hogy elkezdtétek volna csinálni azt, amit szenvedélyesen szerettek, csak ezt a kérdést teszitek fel újra és újra, lépni viszont nem mertek.

Álltok egy helyben.

Miközben ezzel keltek reggel, erre gondoltok zuhanyzás közben, a buszon ülve, az ebédszünetben, meg lefekvés előtt.

Ha együtt dolgozunk a coaching folyamatban, akkor a coach-odként abban tudok neked segíteni, hogy ráébredj arra: nincs mitől félned. Nincs mitől félned, mert megvan benned minden tudás, tapasztalat, ügyesség, kreativitás és elszántság, hogy bátran nekikezdj ahhoz, amit csak szeretnél.

Mert egész egyszerűen nincs mit veszítened.

Mert ha nem kezded el, sosem derül ki, hogy mi van, ha SIKERÜL.

Mert ha esetleg nem sikerül, akkor is ott leszel, csak ezután még több tapasztalattal és még több tudással, mint előtte. Elsősorban magadról, meg persze a témádról, a céljaidról (legyen az akár a tanítás, a blogolás, vagy egy vállalkozás).

Kudarc helyett a tanulás és a tapasztalás lesz a jutalmad.

siker

A siker titka, hogy soha ne add fel!

Mert ha esetleg nem sikerül, akkor legalább már tudod, hogy mi az, ami számodra nem működik, tehát legközelebb sokkal ügyesebben tudod majd megközelíteni.

Vagy akár új célokat tűzhetsz ki és nem fektetsz olyanba energiát, amibe nem érdemes.

Bízz magadban és legyél bátor!

Végül Edisonnak is sikerült, ne feledd 😉

Coach-ként állok rendelkezésedre Budapesten, bővebb infó itt: COACH NEKED.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder