Sokáig nehézségeim voltak azzal, hogy pontosan megfogalmazzam, kiknek és hogyan segít a coaching, amit vezetek. Ez azért van, mert az eszköztár, amivel dolgozom, univerzális és számos különböző élethelyzetre nagyon jól alkalmazható; a saját életutamban pedig több különböző fejezetben (gyerek nélkül, gyerek előtt, gyerek után) is megéltem talpraállást és kiteljesedést.

Az önismereti munkámnak hála ma már magabiztosan azt mondom: az édesanyáknak segítek. Mert pontosan tudom, hogy milyen az, amikor az anyaság 0-24-es szolgálata teljesen háttérbe szorítja minden szükségletedet.

coaching segít az édesanyáknak Nemes-Nagy Anna coach

Szokták mondani, hogy ne ‘szükségletekről’ beszélj, hanem ‘igényekről’, mert az egy magasabb minőségű dolog – és ezzel részben egyet is értek.

Fontos, hogy az életünket ne csak elszenvedjük, hanem örömmel átéljük.

Ugyanakkor 48 éjszakai ébredés és óránként 6 hiszti után, az első dolog, amire fókuszálnod kell, azok az alapvető szükségleteid kielégítése. Ebben teljes szívvel hiszek és ezért szeretem támogatni az édesanyákat abban, hogy megteremtsék az énidőjüket. Mert innen fog minden kiindulni. Ha magadat töltöd, akkor tudsz majd adni is. Első lépés: a béka segge alól feltornázni magadat a nullára. Márpedig ez sem kevés. El se tudom mondani, hányszor voltam én magam is ebben a helyzetben.

Hogyan segít a coaching és hogyan kerülsz közelebb a szükségleteid kielégítéséhez?

Empátiával támogatlak – mert tudom, hogy keveset kapsz belőle a közvetlen környezetedből. Empátiát kifejezni egy másik ember számára nehéz, és a legtöbb ember nem is tanulja meg hogyan kell, ezért a hétköznapjainkban valószínűleg kevés jut belőle számodra is.

Az empátia segít, hogy az előtted álló feladatot ne harcként, hanem teljesíthető küldetésként láthasd.

Friss levegőt tudok adni a gondolkodásod számára. A berögzült gondolkodási sémáidat, a “nyilván úgy van”-okat, segítek kimozdítani a helyükről és kísérletre bíztatlak téged, hogy próbálj ki valami újat helyettük.

A gondolkodásod edzése pedig abban fog segíteni, hogy lehetőségeket teremts magad számára az előtted álló akadályokból.

A folyamatodon haladva, miután levegőhöz jutottál és végre jobban látod a lehetőségeidet és a mozgástered, elkezdünk beszélgetni az igényeidről és arról, hogy miként tudod megteremteni őket.

Szeretném, hogy elhidd: az anyasággal nem ér véget az életed, csupán egy új fejezet kezdődik.

A nő, aki megbújik a tejszagú pólód alatt, megérdemli a törődést.
Az a nő, aki ma még a totyogósa nyomába ered, megérdemli azt, hogy az agyát és a szívét a számára kedves ügyeknek is szentelhesse.
Mert az a nő, aki ma 100% édesanya, elindulhat azon az úton, hogy megteremtse a saját egyensúlyát az életében, amiben helye van a családján túl a társának, a munkájának, a sportnak, a hobbijának.

Fejlődni hívlak, és nem csak a mentorod, hanem az első sorból drukkoló rajongód is leszek, ha együtt dolgozol velem egy coaching folyamatban. Ha úgy érzed jól esne a támogatásom [ezen a linken] megtalálod a tudnivalókat a közös munkához.

Ölellek,
Anna

Kategória: Tudatos élet