Túl vagyok az első reggeli futáson. Most épp reggelizem – ez nagyjából csodaszámba megy, hiszen itthon sose szoktam, mindig beviszem az irodába. Pedig itthon mennyivel jobb…. csendesebb, nyugisabb. Most is, csak magamra kell koncentráljak, arra, hogy jól érzem magam. Mondjuk nem mindig van erre idő, bár jobban belegondolva ez is amiatt van, mert nem szervezem elég jól az időmet, lustaságból később kelek, stb.
Tanulság nr.1: Otthon reggelizni jutalom! Felírhatom a motivációs listámra. (–> csinálni egy motivációs lista fület!)
Amúgy is tisztára úgy érzem magam mint valami filmben…vagy nyaraláson… ez, hogy reggel futni mentem, ilyen tényleg csak a nyaralásokhoz hasonló kivételes alkalmakkor fordult elő.
Amúgy hajnali 5-kor, fél6-kor félálomban egyáltalán nem tűnt jó ötletnek lemenni futni…. többször is megfordult a fejemben, hogy inkább munka utánra halasztom. A lényeg, hogy figyeljek ezekre a jelekre, tudatosítsam őket, hogy vannak ilyen kétségeim, és ne hagyjam ezeket érvényesülni egyelőre! Ha már szokássá alakul a futás/fittség dolog, akkor könnyebb lesz. Reméljük így lesz. 
Egyébként negyed7-kor ébresztettem magam, ez se esett túl jól így elsőre. Remélem sikerül megtalálnom a megfelelő alkalmat. Erre jól rá tud állni a szervezetem, ezt tudom. De aztán rávettem magam, és elkezdtem készülődni, és ekkor esett le, hogy nem úgy van az, ahogy én elképzeltem, hogy felkelek és már futócipő van rajtam és szaladok ki az ajtón.. nem. Basszus, reggel arcot, fogat kell mosni, hogy emberszerűnek nézzek ki… meg a kikészített ruhám se volt jó, hosszú melegítőnadrágra kellett cseréljem, mert reggel hűvösebb volt, mint előre gondoltam. Szóval ilyenek.
Meg hát a bemelegítés, nyújtás. Reggeli iszonyú merev volt mindenem. Bevallom kicsit el is mismásoltam ezt a dolgot, pár nyújtózkodással, guggolással, némi nyújtással megoldottam. 
Mi is a cél pontosan? Amúgy az, hogy le tudjak futni két iskolakört. Jó vicc, mert még egy felet se bírok rendesen, de legalább a cél megvan. Remélem nem túl ambiciózus cél. Ehhez képest basszus ma reggel is 3 körrel kezdtem, ebből valamivel több mint 1 volt a tiszta futás. Pedig az időmbe belefér – csak látni kell, hogy megint nem azt csináltam, mint amit elterveztem (mint mikor listával megyek vásárolni, aha…). Ebben még fejlődnöm kell. Amúgy a reggelimhez, amit épp eszem, 2 db paradicsomot kockáztam fel, mert hogy az milyen egészséges és ez is a változás része: de basszus sose eszek ennyit! Egy szendvicshez lecsúszik egy, de most két kicsi szendvicset csináltam és már a kenyér szeletelésekor nyilvánvaló volt, hogy ehhez a két paradicsom sok! Abba is hagytam, a maradékot később letolom. A lényeg, hogy nem kell olyat meg(t)egyek, amitől rosszul érzem magam.
Egyetlen szó jutott eszembe futás közben, illetve a futás végén, hogy: zseniális! Tudom, hogy rettentő banális, de a futás gyorsabban megvan mint a gyaloglás :)) A másik jutalom, ami így belefért az időmbe: elsétáltam a boltba friss kenyérért.
A reggeli futás előnyei:
– a friss, hűs levegő – tegnap este még elég meleg volt
– fél7 és 7 között lazán megvan a 3 kör, van idő reggelizni.
– istenien esik a langyos/hideg zuhany: pont olyan jól, mint télen a forró – ja igen, és ismét jöttek a víziók, hogy milyen jó is lesz nekem 2-3 hónap múlva, mert fittebb és csinosabb leszek :)) mindig ez van… de a megvalósulásig még sosem jutottam el. A lényeg, hogy tudatosítsam ezeket a dolgokat!
Ami elősegíti a reggeleket:
– előző este átgondolni, hogy mit veszek fel és ELŐKÉSZÍTENI – a ma reggeli vasalás nem esett jól!
– előző este átgondolni, hogy mit fogok enni: 5 étkezésre készülni, ebből lehetőleg a reggelit itthon, nyugiban elfogyasztani.
– futós cuccot még jobban előkészíteni
Kihívás estére: az előkészületeket megtenni. Hajjajj. Aztán reggel megint felkelni.
Kategória: Uncategorized

1 hozzászólás

Az életet utólag értékeljük, de előre éljük | Don't worry, lift heavy! · 2015-06-29 - 17:34

[…] A lényeg, hogy nem kell olyat meg(t)egyek, amitől rosszul érzem magam. 2012.05.02 […]

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder