Azoknak, akik keresik az egészséges alternatívákat a hagyományos snackek, chipsek, rágcsák helyett, talán jól fog jönni ez a nagyon egyszerű és egyben egészséges recept (főleg, ha akkora rajongói a csicseriborsónak, mint én)
Kívül ropogós, belül puha, fűszeres csicseriborsó

Hozzávalók:
1 üveg/konzerv főtt csicseriborsó
fűszerek ízlés szerint (nálam Kebab + indiai + pirospaprika)

olíva olaj

1. lépésként begyújtottam a sütőt, amíg előkészültem a csicserivel, pont jól be is melegedett (kb. 200 fokosan jó)
A csicseriborsót lecsöpögtettem, majd papír törlőkendőre borítottam, hogy minél jobban leitassam róla a nedvességet. Ezután egy nagyobb tálba raktam, megszórtam fűszerkeverékkel. Amit tudok ajánlani az a Kotányinak a Kebab fűszerkeveréke, mert ez az összetevők listája szerint csak fűszereket tartalmaz és semmi egyéb ízfokozót, ellentétben a többi hasonló társával. Még megszórtam némi édes pirospaprikával és van itthon most nekem Madras curry fűszerkeverékem, abból is kapott egy fél teáskanálnyit. Meglocsoltam kb 1 evőkanál olívaolajjal, sóztam és kézzel összeforgattam. Ha egyenletesen befedik a fűszerek a szemeket mindenhol, akkor jó lesz.
Egy tepsibe sütőpapírt raktam és kiterítettem rá a fűszeres csicseriborsót, majd betoltam a forró sütőbe. Kb. 30-35 perc alatt lett sült ropogósra – érdemes közben egyszer-kétszer átforgatni – de vigyázat, robban a csicseriborsó ha forró! 🙂 (nem volt vészes amúgy). Akkor jó, ha a szemek kapnak egy kis ropogós, fűszeres kérget. Amikor kész lett, tálba öntöttem és próbáltuk nem a film első 10 perce alatt elfogyasztani az egészet 🙂

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder