A 4 hetes ciklus 1. edzésnapját megtartottam ma VÉGRE. Mivel az edzésterv Zsolt szellemi terméke, így nem közlöm itt minden részletét, de a fő elemeket na meg persze a tapasztalataimat igen 🙂

A bemelegítő és nyújtó gyakorlatokat az edzéstervhez képest hiányosan tudtam csak végigcsinálni, mert a felére sem emlékszem szombatról, annyi volt az új infó 😀 Szóval saját kútfőből pótoltam dolgokat, hogy megalapozzam a munkát. Vicces volt pókember járásban mászkálni a gyúrósok között. Amúgy nem néznek hülyének, ismerik már annyira az arcom, meg amúgy is mindenki csinálja a dolgát (akármilyen minőségben is;) ).
Kétféle edzésnap fog váltakozni, a maira a 3 gyakorlatom a fekvenyomás, a felhúzás és a döntött törzsű evezés voltak, amiket a végén megspékeltem kiegészítő törzs edzéssel.
Az alapgyakorlatok helyes kivitelezésére jobban emlékszem részleteiben is, igyekeztem ezeket maximálisan betartani – éreztem, ha valami nem stimmel és próbáltam korrigálni. Ilyen volt pl. a fekvenyomás is, ahol nagyon igyekeztem nem alsóhátból dolgozni, feneket, lapockát feszesen tartottam és sarokból nyomtam. Csak mintha csúszott volna kicsit a pad, nem tudom.. Mindenesetre nem tudtam, hogy tudok 30 kilóval fekvenyomni, de úgy tűnik 😀 És még csak nem is tűnt annyira lehetetlen küldetésnek, hogy ne tudjam majd növelni hamarosan..
Aztán jött a felhúzás, amit egyszerűen IMÁDOK, és örülök, hogy el tudok benne mélyedni. Szintén nem tudtam, hogy tudok 40 kilót felhúzni sorozatokban egymás után, de rájöttem, hogy IGEN, menni fog ennél több is!!! Egyszerűen szeretem csinálni. Igyekeztem figyelni a hasi légzésre, a fenék és a has feszítésére, na meg az EGYENES HÁTra.
Döntött törzsű evezés jó volt szintén, itt nem emlékeztem milyen kezdő súlyban állapodtunk meg, úgyhogy 20 kilós rúddal csináltam 3 sorozatot.
Aztán az edzést egy 3 gyakorlatból álló, törzs-központú köredzéssel zártam, itt a gyakorlatok között viszonylag kevés szünetet tartottam (10-20mp-t), le is izzadtam a végére rendesen. Féloldalas farmer walkot nyomtam 15+5kg-val felváltva (persze nem elkapkodva a sétát, hanem feszes testtartással, egyenletes tempóban), aztán súlyátpakolást 5 kilóval (anyááám a hasizmaim!!) és végül nehezített planket. 
Az edzést kellemes kis nyújtásokkal zártam.
A mai 2x25perc bringával együtt ez egy elég mozgós és izzadós napnak sikeredett 🙂 Holnap pihi.

Összességében nagyon jól éreztem magam, nagyon jól van összeállítva ez így nekem. Igazodik az eddigi edzéseimhez is mentalitásában (egy-két fő gyakorlat + egyéb kiegészítők), intenzitásában, időtartamában is. 🙂 Mire hazaértem már éreztem a tagjaimat, szóval intenzív dolog tényleg ennyi és ekkora súlyokat emelgetni. JÓÓÓÓÓóóóóóóóóságosságos lesz nagyon!! :))

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder