Tegnap délelőttre egy jó kis deadliftes edzés volt tervbe véve, de ahogyan azt valószínűsítettem is, a pénteki edzés megfejelve a szombati mókával azt eredményezte, hogy fáradt voltam hozzá, nem ment. Muszáj  volt pihentetnem a karjaimat, mert tényleg elfáradtak. Szóval komplett edzés helyett vasárnap egy átmozgató HSFW blokkos edzést nyomtam csak. Holnap szeretném pótolni a 2. hét 4. alkalmát. Ismét szembesültem azzal, hogy extra edzések (pl. street workout) csak úgy férnek bele az edzéstervembe, ha csúsztatom azt, mert extra pihenést igényelnek a tagjaim, főleg az sw után, ami nagyon felsőtest hangsúlyos. Ezen bosszankodtam is egy sort magamban, mert nagyon szeretem és fontosnak tartom a PowerBuilderes edzéseimet és nem akarom felborítani a rendszert, mert tudom, hogy mennyire hatékony az egész – aztán persze ezt a gondolatot el is hessegettem, hiszen a szombati edzés nagyon jó élmény volt és nincs semmi gond ennyi eltérésből 🙂
Ami a diétát illeti, reggel mérlegre álltam és nem hittem a szememnek, de 1 kilóval kevesebbet mutatott, mint 10 napja! 🙂 Egyelőre ezt jó jelnek tekintem, úgy tűnik egy csomó víz meg talán némi zsír is távozott a szervezetemből. Mindezt úgy, hogy túl vagyok nagyjából 5-6 olyan napon, amikor a szervezetem ráadásul vizet tartalékolt és tartott vissza és biztos vagyok benne, hogy nagyjából egy hete még a kezdeti súlyomnál is többet mutatott volna a mérleg. Éreztem és láttam magamon a változást persze, de az eredmény még így is meglepett. Szóval az alapelvek egyelőre változatlanok, meglátjuk, hogy a következő 2-3 hétben mire jutok, hogyan alakulok, hiszen hosszú távon derül ki igazán, hogy a felállított rendszer mennyire jó és alkalmas a céljaim eléréséhez.

Vasárnapra jó kis szülinapos ebéd volt a program, edzések után pedig iszonyatosan jól esik a kaja, most ráadásul olyan “extraságokat” terveztem enni mint pl. krumpli és desszert (cukor! jézusmária! :D) Nem is fogtam vissza magam, hiszen az eredményes diétát nyilván jó kis kajálással kell megünnepelni 🙂 Én akkor érzem jól magam, ha megvan az egészséges egyensúly és harmónia az életemben, tehát nem görcsölök rá arra, hogy ha amúgy 10 napig 100%-osan tartottam a diétámat, akkor egy ebédnél megeszek olyat is, amit máskor amúgy tudatosan nem ennék. A nap hátralévő részét mindenesetre pihegéssel töltöttem és mást már nem is ettem, csak vizet ittam jó sokat, így minden adott volt ahhoz, hogy a diétát gond nélkül folytatni tudjam másnap (azaz ma).

Az ebéd egyébként megihletett a heti menüt illetően is, így egy muszaka-ihletésű zöldséges, darált húsos egytálételt főztem a hét kezdetre, aztán a többi napra csirkét+salátát tervezek. Az elmúlt 10 nap intenzív tanulás volt számomra az étkezéstervezésben, és már ennyi idő is hozzásegített ahhoz, hogy könnyebben tudjak az edzés, ill. pihenő napomra étrendet tervezni. Alakulnak a kis automatizmusok, amik segítenek abban, hogy hosszabb távon is tartható legyen ez a rendszer. 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder