Kalóriadús kis süti, de csupa jó alapanyagból készült, minden része házilag. Alapját ez a recept képezi, de a mennyiségeken és a hozzávalókon is variáltam egy kicsit.

Hozzávalók 6 db-hoz:
100 g zabpehelyliszt / darált zabpehely
5 dkg édesítő (eritrit/xilit)
1 tk sütőpor
1 kk só
1 púpozott evőkanál mogyoróvaj (házilag készítem: földimogyorót kávédarálóban megőröltem és kb. 1 evőkanál földimogyoró olajjal (vagy semleges ízű olajjal is jó), némi édesítővel és sóval krémessé kevertem)
1 evőkanál kókuszzsír
2 tojás
100 ml tej
fahéj


Előmelegítettem a sütőt kb. 180°-ra.
Első lépésként összekevertem a száraz hozzávalókat: a darált zabpelyhet, az édesítőt, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A mogyoróvajat kikevertem a kókuszzsírral és hozzáadtam a száraz keverékhez, alaposan elkevertem.
A tojásokat felvertem és hozzáöntöttem a tejet, elkevertem. Hozzáadtam a száraz-mogyorós tésztalaphoz és pár mozdulattal gyorsan elkevertem. Kanállal a muffin papírral bélelt formákba kanalaztam, majd a sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
A muffinokra szórhatunk még fahéjat, kakaóport, vagy süthetjük úgy is, hogy pár szem mogyorót nyomunk a tetejére. Variálhatjuk még extra összetevőkkel: banán, fehérjepor, kakaó, aszalt áfonya stb. A lehetőségeknek csak a kreativitásunk szabhat határt 🙂
1 muffin tápértéke: 200 kalória, 12 g szénhidrát, 13 g zsír és 8 g fehérje

A bejegyzés eredetileg életmód blogom facebook oldalán jelent meg.


1 hozzászólás

Végre falmászás megint :) | Don't worry, lift heavy! · 2015-06-29 - 17:35

[…] este is éreztem, hogy ma elég nagy lesz az étvágyam, szóval reggelire sikerült 2 db mogyoróvajas muffint megenni (nagyon finom lett, nem tudok mit tenni :D), és véééééégre ettem egy almát is. […]

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder