Mostanában sokat sütök, főzök, variálok. Ennek az egyik legegyszerűbb indoka mégpedig az, hogy folyamatosan inspirálódom: a környezetemből, az olvasottakból, a fórumokból, a jó ötletekből. Nagyon élvezem, amit csinálok, minden nap alkothatok valami újat, számomra ez szinte már létkérdés. Örülök, hogy kreatív lehetek az étkezésben, és hogy másoknak is örömet szerezhetek ezzel, azon túl, hogy a saját, személyes céljaimmal is összhangban van mindez, amiket csinálok.
Ma reggel például épp főztem a mai ebédet (mindjárt mutatom) és iszogattam a reggeli kávémat, amikor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a túrót a vaníliás fehérjepor mellett ezúttal kávéval keverném el, így több se kellett és csináltam egy adag tiramisu fitt-et. Holnap megpróbálok fotót hozni és receptet is, bár ez utóbbi tényleg csak ennyi, amennyit elmondtam. Annyit elárulhatok, hogy nagyon jól sikerült, lehet, hogy holnapra is ezt keverek magamnak 🙂
Az ebéd, amit főztem, csirkemáj volt sült zellerrel. 
A sült zeller nagy sláger lett nálam mostanában, mert nagyon egyszerű megcsinálni és nem mellesleg nagyon finom is, édes, nem földes ízű. Minél jobban megsütöm, annál finomabb. Ma például egy kis paprikás kókuszzsíron sütöttem, így egész sült krumpli kinézete lett 😀 Recept: hasábokra vágott zellergumót egy evőkanál kókuszzsíron kb. 15-20 perc alatt pirosra sütök, a végén sózom. Sokan sütik ezt “sült krumpliként”, ám én nem illúziókat keresek, mert ha sült krumplit szeretnék enni, akkor ENNÉK, ez ilyen egyszerű. De örülök, hogy egy új zöldséget tudok egy izgalmas formában felvenni a kis diéta repertoáromba.
Délután a maradék túrótiramisumat ettem meg, aztán a következő étkezési lehetőségemig eltelt egy csomó idő, kezdtem nagyon megéhezni. Hazafelé tartva gondolkoztam rajta, hogy beugrom valami török étkezdébe és veszek holnapra valami ebédnek valót, de bementem egybe, és nem volt olyan, ami jó lett volna ebédre, így ezt kihagytam. Ellenben elsétáltam egy thai büfé mellett és ez megihletett, este vacsira összedobtam egy chilis-gyömbéres-fokhagymás csirkelevest. Mindig vannak ilyen flash-eim, hogy “basszus, ezt eddig miért nem csináltam?” – de persze nem lehet mindig mindent csinálni meg főzni, így ennek a jó kis levesnek is most jött el az ideje. A felismerésem lényege az volt, hogy a szokott vacsoráim helyett (pl. túró zöldségekkel, sonkával) levest is főzhetek, abban sok-sok csirkehúst bele tudok rakni, így minimális szénhidrát és zsír mellett ízletes formában ehetek sok fehérjét. Szóval ez most egyfajta emlékeztető nekem 🙂 
Mindebből annyi látszik, hogy csak ma 3 étkezésem kapcsán is tudtam inspirálódni valahonnan és ez jó érzés! Nálam ez is az egészség része. Amit pedig szintén fontosnak tartok megemlíteni, hogy számomra a jó diéta a testnek ÉS a léleknek is jó, egyensúlyban tartja mindkét fajta igényemet, nem frusztrál, nem a kizárásokra és a tiltásokra épít, hanem a lehetőségekre!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder