Tegnap a deadliftben összejött az, ami szerdán a guggolásban nem 🙂

De honnan is kezdjem. Eléggé hullámzó volt a kedvem egész nap, délután például volt egy pár óra, amikor egészen magamba is fordultam. Az biztos, hogy ilyenkor a legjobb, ha csak szimplán elfogadom, hogy ilyen a lelkiállapotom és nem kezdek el gondolkodni rajta. Szerencsére ebben megerősítést is kaptam, ami segített is túljutni ezen. “Picsogásom” tárgya volt például, hogy le akartam menni edzeni, és aggódtam, hogy ilyen állapotban milyen teljesítményt fogok nyújtani – főleg a szerdai élményem után. 1+-os deadlift volt a cél, tehát az, hogy a kitűzött súllyal legalább 1 ismétlést, meg amennyi még megy, csináljak meg. Arra gondoltam, hogy akár még a rosszkedvemből is megpróbálhatok erőt meríteni meg ilyenek. Aztán jött a kedv-hullámvasút és mire az edzés elérkezett, visszarepített egy elfogadható kedv-szintre, szinte még jó kedvem is volt! 
Kajával is készültem, de szénhidrát helyett most fehérje dús pre-workout ételt ettem, edzés előtt kb 2 órával. Jobban is esett egyébként, nem éreztem annyira lassúnak magam vagy hogy is mondjam. Közvetlenül indulás előtt pedig bedobtam egy kávét, ami az üres gyomromból aztán hamar fel is szívódott, már az edzés legelején éreztem a hatását, beindult a pörgés 🙂
Nagyon sokan voltak a teremben egyébként, de nekem úgy tűnt, mintha kb mindenki csak bicepszezne.. 😀 Bemelegítés után rögtön a deadlift következett. 50 kilóval húztam párat kezdésnek, aztán elkezdtem a munkaszériákat. A szerdai instrukciók és a technikámon történt javítások egyértelműen pozitívan hatottak a teljesítményemre, jobb érzés is volt csinálni a gyakorlatokat. Aztán 57,5 kg majd 67,5 kg után elérkezett a célsúly: 77,5 kg. Ott álltam és csak annyit éreztem, hogy ezt. most. meg. akarom. csinálni. Úgyhogy megcsináltam!!!!!! 🙂 Katartikus élmény volt, 5 db felhúzást hoztam össze 77,5 kg-val!!:)

Deadlift technika helyretétele

Az edzés további részét is szinte már hősiesen lenyomtam. A szerdai edzés után tegnapra jött ki az izomlázam, főleg a hátamban, vállamban. Tegnapra a guggolás mellett fej fölé nyomás jutott még, ezt 30 kg-val csináltam. A legeslegutolsó ismétlést már nem is bírtam megcsinálni, a többiben pedig küzdöttem többször is, sikerrel!, ami szintén sok pozitív megerősítést ad nekem a későbbiekhez is. Jó élmény volt.

Ami az elmúlt 2 nap tanulsága számomra, és ami miatt annyira szeretem csinálni ezt az egész sport meg életmód dolgot: ezeket az élményeket, a megélt dolgokat, nem veheti el tőlem senki. Amiket véghez viszek, átélek, megélek, ahogy fejlődöm és erősödöm, vagy épp  ahogy küzdök, vívódok, szenvedek, kiutat keresek, már mindig is az enyémek lesznek, a részemmé válnak.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder