A hétvége mozgás szempontjából jól telt.

Szombaton sikerült egy kicsit kimozdulni a bringával és levegőztem is egyet, jól esett nagyon. Na meg én is nagyon jól estem, szerencsére csak majdnem, de azért fene az útfelújításokba meg a villamossínekbe na. Jártam a Városligetben, ahol megnéztem a kis street workout kondiparkot, ha lesz majd rá jelentkező, tuti ki fogok nézni egy kis mókázásra 🙂
Ma délután tiszteletemet tettem a teremben, hogy az edzésprogram utolsó előtti edzését is lebonyolítsam. Nagyon nagyon örülök most ennek a terhelés-visszavételnek, a lelkemnek is jót tesz, hogy nem kell a maximumot kipréselni magamból, csak kellemes átmozgatás szintűek ezek az edzések.
Ma volt például:
– deadlift 45-55-65 kg-val
– guggolás 50 kg-val
– fekve nyomás 30 kg-val
– húzódzkodások
– fekvőzés 5 kg-s súllyal a hátamon
– evezés
Több gyakorlatban is kedvem lett volna még súlyt pakolni a rúdra/gépre, de inkább nem erőltettem a dolgot, jó volt ez így. Nem is tudom, hogy írtam-e legutóbb, de csütörtökön kipróbáltam, hogy tudok-e spárgázni, és már megint/még mindig tudok. Pedig a nyújtó rutinom alapvetően csak az edzés előtti statikus és dinamikus nyújtásokban merül ki, bár utóbbiak érezhetően elég hatékonyak, szóval ennek örülök.
Fejben már készülök az új edzésprogramra, remélem lesznek benne finomságok 🙂
Szeretek edzeni, mert kikapcsol, feltölt, mindig csak ad, jó érzés, ápol, fejleszt, épít.
Szeretek néha az edzésbe menekülni: megóv, menekít, vigasztal, segít.
Szeretek szenvedéllyel és rengeteg pozitív energiával is edzeni: felpörget, energiát ad, repít, erősít.
Alapvetően egyedül edzek, ezért gyakran viseltetek nagyobb jelentőséggel az edzés iránt, mint amekkora jelentősége valójában van. Néha már-már túlzónak, fanatikusnak tűnhet az egész. Az is. Mert egyszerűen csak szeretem megadni a módját 🙂 Nem csak úgy ímmel-ámmal csinálgat-gatom, hanem beleadom magamat, ahogyan azt kell. Ezért jó az egész: közelebb visz saját magamhoz a testi-fizikai mivoltomon keresztül. A módja, formája, intenzitása, gyakorisága változhat ugyan, de az egésznek a gyakorlata szerintem mással pótolhatatlan. 
Az abszolút lényeg: szeretek edzeni. Ilyen egyszerű az egész.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder