Gondolatilag nagyon termékenyek mostanában az edzéseim, ennek pedig valószínűleg az az oka, hogy változás van a levegőben. Változom. Change your thoughts and you will change your life. 


Prioritások. Fontosság. A mai “edzésnek” ezek voltak a kulcsszavai számomra. Azért írom idézőjelben, mert ma gyakorlatilag nem sikerült edzeni. A testem egy hatalmas STOP táblát rakott ki nekem. Talán az egyetlen és legpozitívabb dolog, amit az edzésben ma azonosítani tudtam, hogy guggolásban annyival melegítek már, mint ami a korábbi maximumom volt. Gyakorlatilag saját testsúly alatti plusz súlyt – kis túlzással – meg se érzek. A 65 kg-s sorozatok viszont nem mentek. De tanulva a múlt hetiből, illetve korábbi tapasztalataimból, már félelem nélkül mentem bele minden ismétlésbe. Kétszer le is dobtam a súlyt magamról a p.csába, mert nem sikerült. Elfogadtam. Objektíve 2 dologra tudok gyanakodni: fáradtság, alváshiány (hajnalig tartó esküvői buli szombaton:) és az, hogy a testem nem funkcionál 100%-osan. Utóbbival kapcsolatban mostantól napi szinten kell foglalkozzak és SMR-nyújtás kombót minden este csinálnom kell, mert érzem, hogy a fejlődésem gátja lesz, ha nem hozom rendbe magam. Ha állandóan panaszkodom, hogy fáj itt meg ott, annak egyrészt nincs értelme, másrészt pedig jelzi, hogy valóban nem vagyok rendben, mert én nem szoktam egyébként panaszkodni. 
Amikor nem megy az edzés, akkor persze mindig elkezdem keresni az okokat. Mindig keresem az egyensúlyt, és gyakorta az az első kérdés, ami felmerül bennem, hogy ha ennyire fontos az edzés és az edzéssiker, akkor megtettem-e mindent azért, hogy megteremtsem a megfelelő körülményeket hozzá, hogy jól menjen. Sportoló vagyok, meg nő, meg projektmenedzser, meg barát, meg rokon, meg ezer dolog. Ember. Sok szerepben keresem az egyensúlyt. Az élet sokszínű, az aktuálisan fontos dolgok előtérbe kerülhetnek, de a személyes prioritások sokkal stabilabbak. Magammal szemben kell őszintének lennem és eldöntenem, hogy mi a fontos hosszú távon. Van hatalmam a saját életem felett, hogy aszerint alakítsam, olyan irányba, ahogyan én szeretném. Ha az életmódról van szó, akkor tudom és ismerem már azokat a dolgokat, amiktől alapvetően jól érzem magam, jó a közérzetem. Pihenés, regenerálódás, jó étkezés, az örömteli dolgok megélése például egyszerre fontosak számomra és ezek együtt támogatják a sikeres edzésmunkát is. A mai edzés számomra irányt mutatott ebben is és az életem más területein is. Szeretném, ha jól mennének az edzések, ez tényleg nagyon fontos számomra, mert az edzés, az erőm és az állóképességem növelése olyan szinten fejlesztenek testben és lélekben, amire kevés más dolog képes így, és az edzésben elért sikerek révén és mindaz amit nyerek általuk, az életem összes többi területén is sikeresebb lehetek.
Életem sporttal, edzéssel kapcsolatos része olyan új színt kapott, ami kerek egésszé teszi végre az életem egészét is. Swole-mate-em, Zoltánom, a héten maxol minden gyakorlatban, én pedig érte drukkolok és támogatom. Büszke vagyok rá, mert hihetetlen, amit eddig elért, és amit még el fog érni. Ma például 75 kg saját testsúly mellett 150 kg-t húzott fel, ami nagggggyon jó eredmény és hatalmas fejlődés számára. 

Így kell ezt csinálni 🙂

Első számú inspirálómmá lépett elő az elmúlt hetek alatt: elképesztően motiváló az a munka, fegyelem és erő, amit ebbe az egészbe, az erőemelésbe beletesz. Sokszor úgy érzem, mintha ez az oldalam nem lenne elég erős, az ő példája viszont erősebbé tesz engem is. Minden mozdulatából és gyakorlatából átjön az intelligencia, a testtudat, az az élethez való hozzáállás, a subconscious mindami ő maga, és ami segíti őt, hogy menjen előre ezerrel, és egyre erősebb legyen. Példamutató, és ez teszi őt különlegessé. Csodálatos érzés ezt látni és megtapasztalni. Boldog vagyok, hogy együtt csinálhatjuk ezt az egészet 🙂

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder