A pénteki hisztim után egy csodás, pihentető balatoni hétvége, no meg egy kiadós 10 órás alvás segített megnyugtatni a kis lelkem.
Ma reggel is viszonylag kipihenten ébredtem, bár a “lejössz edzeni?” c. kérdésre csak egy halovány “nem tudom”-ot tudtam csak válaszolni. 10 perccel később már egy bögre kávé volt a kezemben. Persze, hogy lemegyek. Nem voltam azért egészen nyugodt, a legutóbbi élmények után, a parafaktor befigyelt a deadlift miatt és egyéb apróságok is b.sztatták a csőrömet. Aztán a kedvesem fogta a kezem és azt mondta, hogy akkor most nézzük meg együtt Elliot Hulse egyik videóját. Íme:
Telitalálat volt. Pontosan ezt érzem most: nem is azok a nehézségek zavarnak, amik az életben szembe jönnek, hanem most leginkább annak a súlya nyom, hogy úgy érzem, nem tudom kihozni magamból azt az erőt, ami egyébként bennem van. “carrying the weight of … NOT being the strongest version of yourself“, ahogy Elliot fogalmaz. A videó egyébként tökéletesen bemutatja, hogy mi az, amit szeretek az erőemelésben, avagy a “nagy súlyok emelgetésében”. Eszembe is jutott, mikor még régen kérdezték tőlem párszor: hogyhogy ilyen férfias sportot választottam? Ezen a kérdésfeltevésen persze már akkor is mosolyogtam mindig.
Ha ez eddig bárkinek kérdés lett volna, akkor üzenem: az ERŐ nem nemfüggő dolog, sőt. Az én véleményem az erőről elég velős: az élethez nélkülözhetetlennek gondolom. Bárki és mindenki számára sokat ad, ha foglalkozik azzal, hogy erősödjön testben és lélekben egyaránt. 
Akik bírnak valamiféle küldetéstudattal, általában azt a dolgot vállalják fel, amikben ők maguk voltak gyengék régen. Én bizony gyenge voltam. De megerősödtem, és ettől életre keltem 🙂 Szóval számomra az az erő és az erősödés az, amit én többek között szeretnék közvetíteni a külvilágnak: az erő fontos, az erő jó dolog, az erő cél és az erő eszköz is. Az erő KELL.
Kedvesem is rámutatott, és a videón is ez látszik: minél több terhet képes vagy elbírni, annál erősebb leszel és annál erősebb leszel, minél nagyobbak ezek a terhek. Minél erősebb vagy, a nagy terhek annál kisebbnek tűnnek. A “nagy súlyok emelgetésének” képessége az élet maga. Mert ha erős vagy, akkor nem problémákat látsz magad előtt, hanem megoldásokat keresel. Mert ha erős vagy, akkor nem akadályokat látsz, hanem utakat keresel a továbblépésre. Mert ha erős vagy, nem fog zavarni és nem fog érdekelni egy másik ember viselkedése, mások hülyesége, mások megalapozatlan véleménye. Ha erős vagy, az azt jelenti, hogy pontosan tudod, hogy ki vagy te. Én pontosan tudom, hogy én ki vagyok. Nincs kérdés.
A fáradtságtól nem tudom a 100%-omat hozni, de az is érdekes, hogy egy kis pihenés, és máris szebben láttam a világot ma reggel. Segített, hogy a súlyokból visszavettem, és bár a deadliftnél motoszkált a fejemben a gondolat, hogy megpróbáljam az 1×85-öt, a józan belátás és következetesség győzött, nem mentem feljebb 80 kg-nál. Majd elkezdek építkezni, ha eljön az ideje. Ha kipihentem magam. A speed guggolás jól ment 50 kilóval (szintén 5 kg visszavétel). Nem siettem a gyakorlatokkal, így csak 2 kör fogantyún fekvőtámaszozás és TRX evezés jutott levezetésként. Sokkal többet jelentett a most, hogy végre stresszelés nélkül tudtam edzeni egyet. Megalapozza a hetemet 🙂

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder