Nagyjából 2 héttel ezelőtt érkezett a meghívó a Confidence & Power Blog és mindenki egyetlen Jay-e közös szervezésében megrendezett nyár végi Örömedzésre. Egyből igent nyomtam, mert szeretem az ilyen alkalmakat, amikor kötetlenül, önfeledten lehet új dolgokat tanulni, mókázni, ja és nem mellesleg még edzünk is.
Minden riogatás ellenére az időjárás nekünk kedvezett, kellemes meleg, napos idő volt. A helyszín a József Attila lakótelepi Nyúldomb volt, ahol van kondipark, futópálya, focipálya. Ahogy közben figyelgettem, a helyiek lelkesen használják is:)
Nagyjából 20-25 mindenre elszánt gyúrós jött össze, mi ketten képviseltük az erőemelők táborát (powerbuilder fuckyeah), de lejöttek a helyi erők is, akik lelkesen szervezik a nyúldombi együtt edzők közönségét.
Fotó innen: link
Galba Zsolti nem viccelt, tényleg edzettünk egy tartalmasat!
Természetesen bemelegítéssel kezdtük, fejtől bokáig szépen átmozgattuk magunkat. Volt itt törpejárás meg óriásjárás is. Aztán két csapatra oszlott a társaság, Anna csapatra meg Zoli csapatra :), két sorban, fésű alakban álltunk egymással szemben és felváltva végeztük a gyakorlatokat. 
Hasizommal, konkrétan pedig lábemeléssel kezdtünk, avagy fekvésből térdfelhúzás majd visszaengedés (csípő végig a földön), lábat a föld felett 10 centivel megtart. Gyilkos. Amíg az egyik sor a lábemeléseket csinálta, a másik tartotta a kinyújtott lábát a levegőben. Gyilkos. Ja, ezt mondtam már. 🙂 A levezető gyakorlat a rövid híd volt.
Csináltunk még jó pár sorozat guggolást és fekvőtámaszt is, emelkedő majd csökkenő ismétlésszámban.
Majd áttelepültünk a kondiparkhoz, ahol tolódzkodtunk, húzódzkodtunk. Nekem ment 2 db fél tolódzkodás, de dicséretet kaptam érte, szóval nem panaszkodom :), chin-up-ból pedig 3-at csináltam.
train together
Majd jött a domb és az edzés mókás, bár számomra egyértelműen legkeményebb része. Párokba rendeződtünk és különféle formációkban cipeléseket végeztünk: talicska, társhordás dombra fel. Ebben a blokkban volt az egyik legnagyobb sikerélményem, mert kiderült, hogy képes vagyok egy nagyjából 75 kilós embert, vagyis a Kedvesemet, felcipelni egy dombra 🙂 Ő velem a hátán futva ment fel, ami meg nagyon vicces volt, a hajam is lobogott a szélben, szóval végig röhögtem az egészet 😀
Aztán, amit én személy szerint a legjobban vártam, hogy megtanuljak valamilyen állatjárást, mert nagyon tetszenek ezek a mozgások, ebből az örömedzésen a tigris és a gekkó kerültek elő. Utóbbit nem annyira sikerült elsajátítanom (talán  majd legközelebb), de a tigris nagyon tetszett. Dombra felfelé menet pedig rendesen igénybe vette a combot is (aúú).
Tigrisjárok vagy valami olyasmi.
A levezetés 5 kör volt az alábbiból: 10 guggolás, 1 hossz futás, 10 fekvőtámasz majd futás vissza. Na ezt végigszenvedtem, kicsit el is szomorodtam, hogy ennyire nincs állóképességem mostanában, de pont emiatt végig is csináltam az egészet, mert tudtam, hogy a javamra válik. Ennyi fekvőtámaszt amúgy, mint ezen az edzésen, azt hiszem még nem is csináltam egy nap 🙂
Az edzés végeztével még maradtunk egy kicsit beszélgetni, kipróbáltam az XTrain súlymellényét, a 15 kilóssal még 6 fekvőtámaszt is csináltam, ami szerintem szép teljesítmény volt tőlem egy ilyen edzés után 🙂

15 kg-s súlymellény
Jó volt újra találkozni MT Ágival, aki még mindig eszméletlen erős és persze dögös 🙂 Jay továbbra is egy mókamester, bár a szokásosnál most visszafogottabb volt (de miért?!?! :D). Örülök, hogy most már személyesen is megismerhettem Samut, akiről eddig csak a különböző fórumokban hallottam sokat.
Nagyon jól éreztem, illetve éreztük magunkat, még egyszer köszi a szervezést, remélem még sok ilyen lesz, én sokat tanultam (pl. a ma reggeli edzésemen is kacsajártam és óriásjártam egyet:)
További rengeteg sok fotót találtok ITT.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder