Pénteken igazán pompás edzést sikerült kerekítenem. Ja, persze, deadlift nap volt 🙂

Szokásos fél 6-os kelés után fél 7-re sikerült is levánszorogni a terembe, ahol a PWB csapatból csak mi ketten voltunk lent kivételesen. Nyugisan telt az edzés. Persze kicsit izgultam, hogy 77,5 kg-t kell majd 4x felhúznom, de aztán arra gondoltam, hogy aznap valószínűleg még nehezebb dolgokkal kell megküzdjek (szokás szerint) mint hogy 77,5 kg-g négyszer megmozgassak, szóval a bemelegítés után odaálltam és tettem a dolgom: négyszer belehúztam a 77,5 kg-ba
Ez azt jelenti, hogy deadliftben az erőszintem kezd visszatérni a kb. 2 hónappal ezelőttihez, ami jó hír számomra. Levezetésként még 2×4 @ 70 kg-s deadliftet csináltam. Nehéz volt, de abszolváltam.

Aztán jött a fej fölé nyomás, ami már rég volt az edzésprogramomban és az a gyakorlat, amiben iszonyúan lassan lehet fejlődni az én tapasztalataim szerint. Most jól lőttük be a kezdősúlyt, így a 4×6 ismétlés (ezúttal 25 kilóval) jól ment, az utolsó ismétlések voltak nehezebbek csak. A fej fölé nyomás tipikusan egy olyan gyakorlat, aminél szerintem jó lenne, ha a teremben nem 1,25 kilós lenne a legkisebb tárcsa, hanem mondjuk 0,5 kilós, így kisebb mértékben is lehetne emelni a súlyon és fokozatosabb terhelést lehetne elérni (+2,5 kg helyett 1 kg-val lehetne növelni).

Kiegészítő gyakorlatként hip thrustoltam, amit én speciel nagyon szeretek. Bár néha trükközni kell, hogy kényelmes legyen, de szerintem egy jó kis gyakorlat. 65 kg-val csináltam, de éreztem, hogy magasabb súllyal is menne (csak szerelni nem volt kedvem a tárcsákat :D), na majd legközelebb.

A pörgető gyakorlatot (power rope) pedig elcsaltam, időhiány miatt. De ne mondjátok el senkinek.

Kategória: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder