Pár hete olvastam, hogy vannak olyan országok, ahol a nőknek jár szabadság a menstruációjuk idejére. Megértem, és abszolút támogatom. Nekem is vannak olyan napjaim (mondjuk intenzíven 1 max 2/hó), amikor legszívesebben egy sötét szobában feküdnék egy vastag takaró alatt, magzatpózba kucorodva. Na, hát a tegnapi nap is pont egy ilyen volt (meg a mai is…). 
Esti edzést terveztem, de a fentiek miatt nagyon nem voltam valami fényes kedvemben, alig bírtam levonszolni magam a terembe. Este 8-kor egy kis adag kávé meg egy fél adag edzés előtti pörgető voltak a segítségemre. Kénytelen is voltam lemenni, mert az étkezésemet edzésnap szerint alakítottam. A diéta első 3 napja egyébként rendben ment.
Deadlift nap volt, amit egyébként nagyon vártam is. Szeretek deadliftelni. 82,5 kg-val kellett megküzdjek. Bár nem is tudom, hogy tegnap a magammal való megküzdés volt-e nehezebb vagy a deadlift. 
4 ismétlés volt a cél, közte szünetekkel. 75 kg-val zártam a bemelegítést, utána rögtön 82,5-re pakoltam a tárcsákat, így az első ismétlés kicsit nehezebb is volt, mint számítottam rá, de ezt abszolút pozitív dolognak éltem meg, tanulságos volt. Nagyjából 2 perc után jött a második ismétlés, ami még nehezebb volt mint az első. További 3 perc szünet után belevágtam a harmadik ismétlésbe, ami meg aztán olyan lassan jött fel, hogy öröm volt nézni. Minden centiért apránként megküzdöttem. Hogy a végére kipihenjem magam, a negyedik ismétlés előtt kb. 4-5 perces szünetet tartottam. Vissza is jött belém az erő és a jó formával együtt a 4. ismétlés a többihez képest olyan könnyen jött fel, mintha legalább 5 kilóval kevesebb súly lett volna a rúdon. Ettől aztán nagyon jó kedvem lett, ment a pacsi Zsoltnak, és a kezdeti szenvedés után egyből úgy éreztem, hogy de jó, hogy lementem edzeni 🙂
Aztán viszont elkezdett görcsölni a hasam, szóval az edzés maradék részét már kímélő üzemmódban végeztem, bár ismét csináltam fej fölé nyomást (a vállproblémám miatt landmine volt helyette az elmúlt 2 hétben), az egykezes evezés sorozataimat megcsináltam (17,5 kg-val), a törzserősítés is megvolt a végén (plank variációk), spóroltam viszont a húzódzkodásokkal és elhagytam a hip thrustot.
Elégedetten, jó kedvűen mentem haza, kihoztam magamból az aznapi maxomat, és ennyi bőven elég is volt 🙂

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder