A “fast food” nálam azokat az ételeket jelenti, amiket otthon seperc alatt összedobok. Kemény edzések után jól esik a szénhidrát-visszatöltés, de egyúttal a fehérje bevitelről is gondoskodnunk kell. Ha mindezen komoly feladatainkat pedig összekötjük az ételek iránti szeretettel, valamint az evés élvezetével, akkor megkapjuk például a tonhalas spagettit, ami az alábbi egyszerű hozzávalókból készült:
Egy kis csavar még volt a receptben: a képen látható nagy zöld lábosban főtt az egész, mert nem volt kedvem egynél több edényt mosogatni. Fast food + egy gyors mosogatás = ettünk is egy jót, meg hamar rend is lett utána a konyhában. win-win.
Hozzávalók 2 személyre:
150 g durum spagetti*
1 fej hagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 doboz paradicsom püré
1 konzerv tonhal (sós lében, 150 g)
olívabogyó ízlés szerint
fűszerek: só, bors, fokhagyma, oregánó, bazsalikom
A hagymát kockára vágtam és egy evőkanál olívaolajon megpároltam. Erre rászórtam egy evőkanál oregánót meg őröltem rá szárított fokhagymát (frissel is jó, csak óvatosan kell bánni vele, le ne égjen!), kb. 15-20 mp-ig (amíg a tonhalkonzervet kinyitottam és lecsöpögtettem) ezeket együtt pirítottam.
Erre rádobtam aztán a tonhalat, elkevertem, hagytam picit pirulgatni. Majd erre jött a paradicsompüré, valamint a félbe vágott olívabogyók. Sóztam, borsoztam, egy kis szárított bazsalikommal is megszórtam. Vizet adtam hozzá, hogy kicsit híguljon a paradicsomszósz, hagytam felforrni, majd ebbe a paradicsomos-tonhalas keverékbe raktam bele a spagettit, hogy a szószban tudjon fedő alatt al dentére puhulni. Így pár perccel több kellett a tésztának, hogy elkészüljön, mintha külön főztem volna (8 perc helyett 12 kb.). Néha érdemes ránézni és pótolni a vizet, amit magába szív a tészta, hogy egyenletesen tudjon főni. A végeredmény egy sűrű fűszeres+tonhalas paradicsomszósz, amibe belefőtt a tészta íze, a tésztába pedig a paradicsom íze 🙂
Tálalás után reszelt sajttal megszórtuk a tetejét és jó melegen behabzsoltuk.
*Ennyi szószhoz a tészta mennyisége nyugodtan növelhető még 250 g-ig is, nekünk aznap ennyi fért bele:)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder