3 nap szünetet tartottam az edzésben, ilyen is rég volt már. A jobb vállam örült a dolognak, de még koránt sem az igazi sajnos. Ráadásul hétvégén sikerült meg is húznom, hogy rátegyek még egy lapáttal a dologra…. pfff.. Kenegetem, meg több pihenőt igyekszem beiktatni. Szóval a héten is csak 3 PWB edzés tervezek egyelőre. 
A mai volt az első alkalom az 5. ciklusban. Ismét új tervet kaptam. Az első alkalom/első hét mindig egyfajta teszt, az új rendszer próbája. Azt leszámítva, hogy a vállammal küzdök még egy kicsit, bár ma jóval kevesebb terhelés érte mint korábban, összességében jól sikerült az első edzés. Bár energiával nem voltam túlzottan feltöltve, valószínűleg azért, mert nem ettem eleget se tegnap se ma, és későn is sikerült elindulnom, fáradtabb voltam már. 
Az új edzésterv első napján ismét azt éreztem, mint ahogy a többi verziónál is korábban, hogy “igen, értem!“. Ez alatt pedig azt értem egyrészt, hogy érzem, hogy értem szól az edzésterv, a megbeszélt fejlesztendő területekhez, célokhoz, igényeimhez, alkatomhoz, körülményeimhez. A fejlődésemet szolgálja. Másrészt pedig, mikor elkezdem csinálni az egyes blokkokat (most szám szerint az első edzésnapon 4 ilyen blokk volt), egyből azt érzem, hogy értem miért így van felépítve a terv! Ez az, amit szeretek Zsolt edzésterveiben – már a legeslegelső ciklusban is ugyanezt éreztem és azóta is minden egyes alkalommal: nagyon jól vannak felépítve. Most is, ahogy a 4 blokkomban a gyakorlatok kiegészítik egymást, egyszerűen érzem, hogy jó és érzem, hogy működik, működni fog. Értem, hogy mit akarunk vele elérni. Engem ez is motivál arra, hogy lelkesen csináljam és gyűrjem le az egyes feladatokat. Ez a fajta összetettség, rendszerszemlélet, az egyes elemek közötti belső kapcsolódás és belefektetett tudás olyan dolgok, amiket én nagyon értékesnek találok, az a tény pedig, hogy ezt szó szerint a saját bőrömön, saját testemen megtapasztalom, még inkább fontossá teszi számomra. Minden kis variáció, gyakorlatpáros, komplett edzésnap megtapasztalásával fejlődik a testtudatom és rengeteget tanulok. Sok mindennel vagyok így az életben: ha megértem, akkor (még jobban) meg tudom szeretni. Amit az edzéstől és az edzőmtől kapok, az is ilyen számomra.
Összességében jól sikerült tehát a mai, de persze voltak nagyon küzdős pillanataim, főleg a vége felé. Megint visszajött az edzéstervembe a negatív húzódzkodás, kicsit megvariálva – ezzel korábban sokat küzdöttem, nehéz gyakorlat. Most, hogy gyakorlatilag L ülésben csinálom, még nehezebb lett. Hurrá 😀 Próbálok jól viszonyulni hozzá, mert nagyon hasznos gyakorlatnak tartom, a húzódzkodásom fejlesztésében már a sima változat is rengeteget segített. 
Aztán ilyenek voltak még, hogy hip thrust… katasztrofálisan sikerült 😀 de mire ezt leírtam már rájöttem, hogy hogyan fogok segíteni ezen legközelebb. Annyi volt a baj, hogy kicsi vagyok és bénáztam a nagy súllyal, amit amúgy rendes körülmények között nem lett volna gond megmozdítani (csak 30 kg, az semmi ;)).
Guggolások ma 45-50-55 kilókkal mentek. Felhúzások 52,5 kilóval mentek.
Kaja: tegnap szó szerint alig ettem valamit, és ma is kell még behoznom némi lemaradást 🙂 A pihinap/edzésnap felosztás rendben ment.

4 hozzászólás

Flóra · 2014-02-05 - 10:46

A hip thrust trükkje szerintem 2! db összehajtogatott jóga matrac, és nagy tárcsák (a crossfitesek által használt bumperekből az 5 kilós is akkora, amekkora a 20-as), és akkor könnyű becsúszni alá 🙂

Flóra · 2014-02-06 - 12:26

Ez is egy lehetőség:


Nekem nem sikerült így, de hátha… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder