Na de ennyire?

A verseny és a karácsonyi ünnepek után megpróbáltunk visszatérni a rendes edzős kerékvágásba, de persze nagyon nem ment. Zsolt aztán felvetette az ötletet, hogy mi lenne, ha nem várnánk többet és hétfőtől egyből belevágnánk az új edzéstervbe. Kedvesem és én is egyből igent mondtunk, miért is ne?
Én úgy voltam vele, hogy az elmúlt 2-3 hétben amennyire csak lehetett spóroltam az energiáimmal az edzések során is, de kezdett már zavarni, hogy emiatt nem is volt bennük sok koncepció. Az új edzéstervek első hete egyébként is könnyebb szokott még lenni, hiszen fokozatosan építkezünk, ezért gondoltam, hogy jót fog tenni, ha visszatérek a rendes rutinhoz. Legalább lesz értelme annak, amit csinálok és vissza is rázódok. Meg persze rálépek arra a nagyon izgalmas útra, aminek most az elkövetkező időszakot az életemben szentelni fogom.
Bár a lelkesedésem továbbra se volt 100%-os, álmosnak éreztem magam, de úgy döntöttem, hogy nem picsáskodom, hanem elkezdem csinálni és meg is csinálom azt, ami le van írva. Ennek megfelelően rendes mobilizálást és bemelegítést is tartottam. Ez elsőre még kicsit hosszúra nyúlt, legalábbis ahhoz képest, amit megszoktam, de biztos hatékonyabban fog menni később.

Az új edzéstervem első napja erőfókuszú, alacsony ismétlésszámokkal. Guggolással kezdtem, 62,5 kg-val csináltam 3×4 sorozatot. Mentálisan volt nehéz, főleg a 2. sorozat, aztán egy nagyobb pihenő után a 3. már szépen ment. Küzdöttem velük, de volt velem segítség és ez sokat számított 🙂
A sorozatok között egylábas csípőemeléseket csináltam.

A második gyakorlat a fekvenyomás volt, ezt tényleg nagyon megszerettem. Küzdenem itt is kellett, teljes testből-lábból nyomtam ki a 40 kg-t minden ismétlésnél, és szép szabályos kivitelezésre törekedtem. Igyekszem megtalálni a saját formámat a fekvenyomásnál is, amit aztán következetesen tudok majd tartani is. Az utolsó sorozat már kifejezetten könnyűnek tűnt. A sorozatok között a vállam edzése érdekében könnyű TRX gyakorlatokat csináltam.

Kezdtem elfáradni, mert nagyon kevés kaja is volt bennem. Mindenképp kell majd egy kevés rendes, lassabban felszívódó CH-t bevinnem edzések előtt, hogy jobban bírjam majd. Deadlift jutott az edzés végére, itt 80 kg-t kellett 6x felemelnem, egyesével. Nehéz volt, na. De ami egy igazán jó edzést jellemez: felfrissültem a végére, ezt az utolsó két emelésnél éreztem igazán.

Levezetésként húzódzkodtam, de ezekre már nem annyira maradt energiám. Majd visszarázódom ebbe is, nincs menekvés 🙂


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder